Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyéb képes leírás - Só.tlap.hu
részletek »

Egyéb - Só.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: so.tlap.hu » Egyéb
Keresés
Találatok száma - 10 db
A parajdi kősó

A parajdi kősó

A parajdi só a nátrium-kloridon kívül sok más ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz, ami elősegíti a betegek gyógyulását és az egészségmegőrzést. Ez adja a tömbök jellegzetes szürke színét. A tömbök szabálytalan formájúak, porózusak és egymásra szórva légréteg alakul ki közöttük. Ennek köszönhetően hatalmas felülettel rendelkeznek, gyorsabban pótolják a felhasznált sókoncentrátumot.

Folttisztító só

Folttisztító só

Folttisztításra és fehérítésre alkalmas környezetbarát só (nátrium-perkarbonát). A mosódióval történő mosáskor is segít megőrizni a ruhák fehérségét. Színes és fehér ruhák mosásánál egyaránt használható! Fertőtlenítés céljából bórax helyett is használható!

Háztartás - Tchibo webáruház

Háztartás - Tchibo webáruház

A háztartási munka során is szükség van megfelelő kéziszerszámra. A Tchibo praktikus háztartási termékeivel gyorsan és könnyen megy a tisztítás, takarítás és vasalás. Hetente változó termékválasztékunkban rendszeresen kínálunk különböző háztartási cikkeket. A nagy szívóerővel rendelkező porszívótól kezdve, a különböző felületekre alkalmas tisztítókendőkig, nálunk mindent megtalál, ami a mindennapos háztartási munkát megkönnyíti és kényelmesebbé teszi. Így tisztaság és rend uralkodik rövid időn belül mindenütt.

Só- és borsörlők

Só- és borsörlők

A Netedeny.hu webshopban vásárlóink széles áruválasztékkal, kiváló minőséggel és folyamatosan váltakozó akciókkal találkozhatnak. Kínálatunk leginkább a konyhafelszerelési termékekre koncentrálódik, viszont az edények (zománc, rozsdamentes, öntött vasedény), serpenyők (teflon, kerámia), poharak, elektromos kisgépek, konyhai kiegészítők mellett fürdőszoba- illetve lakásfelszerelési termékek is megtalálhatóak áruházunkban!

Só-liszt gyurma figurák

Só-liszt gyurma figurák

A só-liszt gyurma ilyen: olcsó, bárki számára könnyen előállítható, nem veszélyes a gyerekre nézve, egyszerűen kezelhető, és a kreativitást fejlesztő játék, amit mindenkinek érdemes kipróbálnia! Ahhoz azonban, hogy a végtermék ilyen szép fényes legyen, mint a képeinken, vásárolnunk kell lakkot - amit a munka végeztével, lehetőleg szabad térben, a gyerekektől messze, mi magunk fújjunk az elkészült alkotásokra!

Sódizájn

Sódizájn

Cégünk himalájai sótéglából készít világító illetve nem világító fix és mobil só falakat. Készítünk hagyományos 20x10x5cm-es sótéglából épített sókamrákat, sófalakat. Készítünk továbbá mobil kerekeken guruló sófalakat. Pl.: fűtőtest elé helyezve egyszerre széppé és egészségessé téve a szobát. A himalájai sótégla lelke a Pakisztánban bányászott sókristály. Eredete több mint 250 millió évre nyúlik vissza. A földi élet őstengeréből indult el és ezek a kristályok ezen őstenger eredeti összetevőit őrzik. A himalájai sókristály 84 féle ásványi anyagot tartalmaz, ami ugyanebben az összetételben található meg az emberi könnyben, vérben vagy a váradós anyák magzatvizében.Miközben az őstenger kiszáradt magába szívta a napfény erejét. És Himalája hegyei megőrizték és ki kristályosították.

Sófajták

Sófajták

Kék, füstölt és fehér sók - sóhatározó Táfelspicc|2013. 01. 08., 7:41|Utolsó módosítás:2013. 01. 08., 10:04| Címkék:kalauz, só, sófajták, maldon só, himalája só, tengeri só, kősó, kóser só Ez a cikk 238 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek. A só az egyik legsokoldalúbb ásványi anyag az emberi történelemben: használták fizetőeszközként, tartósításra, ízesítésre is, sőt, még mese is szól róla. Tengeri só, himalája só, Maldon só - mik ezek? Hogyan használjam? Útikalauz a sófajták világába. Akár sóbányából, akár sópárlóból származik, a só a nátrium-klorid mellett kis mennyiségben egyéb ásványi anyagokat is tartalmaz (magnézium, kalcium, kálium, szulfátok), amelyeket a finomítás során eltávolítanak belőle. Olyan területeken, ahol a talaj, így a táplálék is jódszegény, a sót jódozzák, így megelőzve a jódhiányból kialakuló betegségeket, emellett a só önmagában az egyik legfontosabb ásványi anyag a szervezet számára.

Sóhivatal

Sóhivatal

A sóhivatal a só kitermelésével és a sójövedékkel (a só állami monopóliumásóból származó adóbevétellel) kapcsolatos ügyeket intéző hivatal volt. Az adót erre kijelölt tisztviselők szedték be, ők voltak a sótisztek. Számos sóhivatal működött Ausztria területén, főleg a sóbányák környékén, illetve Bécsben és Linzben. A bécsi sóhivatal 1500-1824-ig működött a legrégibb templom, a Ruprechtskirche szomszédságában.

Sonkapác só

Sonkapác só

Már régen hiányolták a böllérek, hogy nem kapnak tiszta húsipari nitrites pác sót. Ezért hoztuk forgalomba az 1 kg-os kiszerelésű Böllér Sonkapác sót. A nitrites pác sót a húsipar a húsok és húskészítmények pirosas színének megőrzése miatt használja.

Hirdetés
Sótartó Halászcsárda

Sótartó Halászcsárda

A szögedi halászlé, mint fogalom, szinte egybeforrt a Roosevelt téri Halászcsárdával, népszerűbb és közismertebb nevén a Sótartóval. Az étterem igazán frekventált helyen, a belvárosban, a Belvárosi híd (régi híd) és a Tisza által határolt tér, a Roosevelt tér sarkán található. Nyáron, a csárda teraszán, lombos fák árnyékában, cigányzene mellett a Tisza tőszomszédságában fogyaszthatják el vendégeink a messze földön ismert eredeti szögedi halételeket, mindenek előtt a filézett ponty- és vegyes halászlevet, a batyus hallét és a különféle sült halakat.

Tuti menü