Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Étkezési só képes leírás - Só.tlap.hu
részletek »

Étkezési só - Só.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: so.tlap.hu » Étkezési só
Keresés
Találatok száma - 7 db
Fekete só

Fekete só

A fekete sót, amit szikla sóként vagy kala namakként is ismernek, közép Indiában bányásszák. Ez a finomra őrőlt, rózsaszín-szürkés só ásványi anyagokban gazdag, íze leginkább a tojás ízére hasonlít, ami miatt tojás helyettesítésére is használható. Füstös, jellegzetes íze kiemeli az ételek ízét.

Himalája étkezési só

Himalája étkezési só

A világ legnagyobb sóbányája, Salt Range Pakisztánban, a Himalája lábánál található, itt még ma is ugyanúgy kézzel fejtik ki és dolgozzák fel a sót, mint a középkorban. Csak a kifejtett só 10 százaléka olyan jó minőségű, hogy étkezési célokra lehessen használni. A kitermelést követően gondosan, kézzel válogatják, a sótömböket megmossák, a napon megszárítják, majd különféle durvaságúra morzsolják. Az így keletkezett só teljesen természetes, ásványi anyagokban gazdag, és semmiféle segédanyagot nem tartalmaz.

Holt-tengeri étkezési só

Holt-tengeri étkezési só

A holt-tengeri sóban természetes összetevőként 21 különféle nyomelem található, szemben a hagyományos tengeri sóban levő 9 nyomelemmel. Csak szárítással és mosással előállított termék, adalékanyagokat nem tartalmaz. Vegyi kezelést nem alkalmaztak az előállítás során.

Horváth Rozi sók

Horváth Rozi sók

Legyen szó vákuum-, asztali-, vagy tengeri sóról, a sokak számára ismert Horváth Rozi sók között mindenki megtalálja a kedvére valót. Tökéletesen alkalmas sütéshez-főzéshez, vagy a sótartóink utántöltéséhez. 'Horváth Rozi konyhája' a minőség garanciája!

Kotányi

Kotányi

Tudta Ön, hogy a kősó tudományos neve halit? A hal szó a kelta nyelvben sót jelent. Számos Alpokban található helységnév őrzi ennek emlékét, úgymint: Hallstatt, Hallein, Halle Saale. Az alpesi só, ez az ízletes egyedülálló fűszer, a több mint 250 millió éves alpesi lelőhelyekről származik. Ezzel a sóval a tiszta levegő, a hegyi klíma és a természet érintetlen ízét idézheti fel konyhájában. Kitűnően alkalmas főzéshez és után fűszerezéshez.

Neera indus só

Neera indus só

Az Indus só egészségjavító és -erősítő hatása Indiában már évezredekkel ezelőtt ismert volt. Az Indus sót az Ayurvéda, a hosszú és egészséges élet és az indiai gyógyítás klasszikus tudománya nagy sikerrel alkalmazta. Előnye, hogy kevésbé melegíti a testet, mint a tengeri sók, és emiatt mindegyik embertípus számára (vata, pitta, kapha) kedvezőbb a fogyasztása.

Parajdi só

Parajdi só

A legtöbb ember számára Só elsősorban ételízesítő, valójában ettől sokkal, de sokkal több. Miért? Az emberi szervezet vízből és sóból áll. A só alatt nem a hagyományos értelemben vett finomított konyhasót értjük, hanem a természetben előforduló, eredeti állapotban előforduló sókat, melyben különböző minőségű és mennyiségű ásványi anyagok vannak.

Tuti menü