Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek, érdekességek képes leírás - Só.tlap.hu
részletek »

Hírek, érdekességek - Só.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: so.tlap.hu » Hírek, érdekességek
Keresés
Találatok száma - 10 db
A jótékony só

A jótékony só

A sóra sokan csak az ételek ízesítőjeként gondolnak, holott az egészségmegőrzésben is igen fontos szerepet játszik. Nagy segítségünkre lehet a méregtelenítésben is, azonban egyáltalán nem mindegy melyik fajtáját alkalmazzuk. Míg az ipari finomítással nyert közönséges étkezési só egy mesterséges vegyület, ami csak töredékét tartalmazza a természetes sók ásványianyag-tartalmának, addig a természetes, nem finomított tengeri só és kősó magas ásványi anyag és nyomelem tartalommal rendelkezik. Vigyázzunk ezért, ha túl sok közönséges étkezési sót fogyasztunk, ugyanis szervezetünkben méreganyaggá alakul, és sok betegség kiváltója lehet.

A só felhasználása, eredete, tárolása

A só felhasználása, eredete, tárolása

A konyhasó nem más, mint nátrium-klorid vegyület, vagy más néven kősó, illetve tengeri só. Attól függően, hogy kőből vagy tengerből került a konyhánkba. Manapság az utóbbit tartják egészségesebbnek a jódtartalom miatti különbözőség okán. Étel - de némely ital sincs - meg nélküli, sokszor akkor sem, ha az az étel sós, mert a konyhasó szerepe elsősorban az, hogy kiemeli az ételek ízét.

A tengeri só és a bőrünk

A tengeri só és a bőrünk

A tengeri só lehetővé teszi, hogy bőrünk képes legyen magától regenerálódni, éppen ezért használható minden egyes bőrtípusra, nem kell attól tartani, hogy esetleg kiszárít, mint ahogyan tévesen gondolnánk. A só segít visszaállítani a bőr természetes pH értékét, száraz bőrnél lezárja a pórusokat, nem engedi kipárologni a nedvességet a bőrből, ezzel szemben a zsíros bőrnél pedig kiegyenlítő, harmonizáló hatása révén visszafogja a fagyú mirigyek túlzott működését.

Az élet sója  mire jó a só?

Az élet sója mire jó a só?

Az ember arany nélkül tud élni, de só nélkül nem - mondta Cassiodorus római történetíró valamikor 1500 évvel ezelőtt. Már gyermekkorunk meséjéből megtanultuk, hogy a király legkisebb lányának lett igaza, amikor azt mondta apjának, hogy úgy szereti őt, mint a sót.

Az ezer arcú só

Az ezer arcú só

A só fontosságát ősidők óta ismerik, mind a mai napig legendák és szokások is övezik. A sóval rendelkező népek mindig nagyhatalomnak számítottak. Fizetőeszköz és csereárú volt, de néhány helyen még napjainkban is az. Volt, ahol egy munkanap fizetsége 200 gramm só volt, de másoknál 13 edény sóért feleséget lehetett venni. A keleti népek legalább 10.000, a nyugatiak is 4.000 esztendeje termelik a sót. A tengerekhez közel lakók lepárolták és máig is párolják a tengervizet és így nyerték, a kontinens belsejében élők a só lelőhelyeken felszíni módszerekkel rudakban, tömbökben termelték, és kősó formában szállították.

Mi a különbség konyhasó, tengeri só, kősó és kristálysó között?

Mi a különbség konyhasó, tengeri só, kősó és kristálysó között?

Só, fehér arany vagy fehér méreg? Mi a különbség konyhasó, tengeri só, kősó és kristálysó között? Milyen sót együnk? Sóterápia és alkalmazása, allergia, reumás megbetegedések, elsavasodás, bőrproblémák, anyagcserezavar stb. esetén. A tanfolyamokat vezeti Tóth Krisztina orvosilag akkreditált egészség és táplálkozási tanácsadó.

Nyalósó története

Nyalósó története

Ez a kristály só észak Pakisztánból, a Karakorum hegységből, kb. 3000 méter magasságban fekvő sóbányából származik. A Himalájából származó tiszta kristály só 250 millió éves tengeri só, nagy nyomás alatt a hegy mélyén, minden környezeti szennyeződéstől mentesen alakult ki. A legértékesebb formája a természetes ásványi sónak, mert 84 féle nyomelem és ásványi anyag található benne. Mind a 84 elem kolloid állapotú, vagyis szerves alakban van jelen, kisebb, mint 1/1000 g, így a sejtmembrán falán ozmózissal át tud hatolni és ez által könnyedén beépül a sejtekbe. A takarmányozás tudományában már régóta ismert, hogy az egyes elemek, amelyek az állati szervezet felépítésében vesznek részt, nincsenek mindig kielégítő mennyiségben és arányban a takarmányokban.

Só a szépségért

Só a szépségért

A só parányi kristályai nemcsak fűszerezésre kiválóak, hanem külsőleg alkalmazva is hatékonyak, hisz felpezsdíti a vérkeringést, csökkenti a ráncokat, eltünteti a narancsbőrt és ragyogóvá teszi az arcot. A természetes só mintegy 84 féle különleges anyagot tartalmaz, köztük ásványi anyagokat és nyomelemeket. Nem véletlenül nevezték a középkorban fehér aranynak, sőt Kleopátra a fürdővízében is tett sót, mivel tudta, hogy kiváló szépítőszer.

Só szerepe az étkezésben

Só szerepe az étkezésben

Minden amit a sóról és hatásáról tudni kell és tudni érdemes. Napjainkban igen felkapott és aktuális téma az egészség megőrzése ebben szeretnénk segítséget nyújtani!!! Hasznos cikk, és ezen belül tippek, tanácsok, amiket összegyűjtöttünk ezzel a témával kapcsolatban, amit jól lehet mindenki számára hasznosítani. Az oldalon még számos más hasonló jellegű cikket és információt is találsz, de érdemes vissza is nézned mert naponta frissül az oldal.

Hirdetés
Tíz dolog, amire még jó a só

Tíz dolog, amire még jó a só

Ki gondolta volna, hogy a konyha mellett a szépségápolásban és a ház körüli teendőknél is nagy hasznát vesszük. A sóról köztudott, hogy a jó ételek nélkülözhetetlen kelléke, és az is, hogy ha túlzásba visszük a használatát, akkor a magas vérnyomást, később pedig a szív- és érrendszeri betegségeket kockáztatjuk. Ennek ellenére nem tudunk élni nélküle, pedig azt eddig alig tudtuk, hogy a konyhán kívül más területeken is használhatjuk.

Tuti menü