Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Só linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Só képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: so.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 89 db
 Indiso Speleo Terápia

Indiso Speleo Terápia

Az INDISO SPELEO száraz sóterápia számos légúti betegséget pl.asztma, allergia, krupp, bronchitis, COPD, fül-orr-gégészeti előz meg és kezel magas hatásfokkal, erősíti az immunrendszert és a szervezet önregeneráló képességét. Asztma, allergia, COPD, krupp esetén csökken a krízisek száma, intenzitása, javul a vér oxigénellátása! A légúti betegségek leghatékonyabb természetes kezelési módszere a SPELEO (sóbánya) terápia. Ez az évszázadok óta ismert kezelési módszer elérhető már lakóhelyünk közelében is, egy orvosi műszer segítségével. Ez a berendezés egy sóbánya valódi mikroklímáját reprodukálja.

A Holt-tengeri só csökkenti a vércukorszintet

A Holt-tengeri só csökkenti a vércukorszintet

A Ben-Gurion Egyetem egészségügyi tudományokkal foglalkozó fakultása munkatársainak vizsgálódása új eredményekkel szolgált a Holt-tenger rendkívül sós vizének előnyös hatásairól, amelyek már korábban is ismertek voltak olyan betegségek kezelésében, mint a pikkelysömör - idézte a Háárec című izraeli lap.

A Holt-tengeri só gyógyító ereje

A Holt-tengeri só gyógyító ereje

A Holt - tenger a Föld legmélyebben fekvő felszíni képződménye, tenger szintje 340 m - rel van a Földközi - tenger szintje alatt, vize tömény sóoldat. A Holt - tengert a Jordán folyó táplálja, kifolyása nincs, a teljes befolyó vízmennyiség elpárolog. A Jordán folyó által szállított élőlények a tömény sós víztől elpusztulnak, csak néhány igénytelen baktériumfaj marad életben, ebben a vízben. Mivel a sivatag közepén fekszik, távol a nagyvárosoktól és az ipari negyedektől, így mentes a környezet káros hatásaitól.

A jótékony só

A jótékony só

A sóra sokan csak az ételek ízesítőjeként gondolnak, holott az egészségmegőrzésben is igen fontos szerepet játszik. Nagy segítségünkre lehet a méregtelenítésben is, azonban egyáltalán nem mindegy melyik fajtáját alkalmazzuk. Míg az ipari finomítással nyert közönséges étkezési só egy mesterséges vegyület, ami csak töredékét tartalmazza a természetes sók ásványianyag-tartalmának, addig a természetes, nem finomított tengeri só és kősó magas ásványi anyag és nyomelem tartalommal rendelkezik. Vigyázzunk ezért, ha túl sok közönséges étkezési sót fogyasztunk, ugyanis szervezetünkben méreganyaggá alakul, és sok betegség kiváltója lehet.

A nátrium, a kálium és a klór szerepe

A nátrium, a kálium és a klór szerepe

A szervezet számára létfontosságú ásványi anyagok közül a Na+, a K+ és a Cl? tölti be a legfontosabb szerepet a folyadékterek ozmózisos és elektrolitkoncentrációjának fenntartásában. Ahhoz, hogy megértsük ennek fontosságát, nézzük meg, mi a funkciójuk a gyakorlatban ezeknek az idegen szóval elektrolitoknak titulált és a mellékvese aldoszteron nevű hormonja által vezérelt rendszer működésének.

A parajdi kősó

A parajdi kősó

A parajdi só a nátrium-kloridon kívül sok más ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz, ami elősegíti a betegek gyógyulását és az egészségmegőrzést. Ez adja a tömbök jellegzetes szürke színét. A tömbök szabálytalan formájúak, porózusak és egymásra szórva légréteg alakul ki közöttük. Ennek köszönhetően hatalmas felülettel rendelkeznek, gyorsabban pótolják a felhasznált sókoncentrátumot.

A só felhasználása, eredete, tárolása

A só felhasználása, eredete, tárolása

A konyhasó nem más, mint nátrium-klorid vegyület, vagy más néven kősó, illetve tengeri só. Attól függően, hogy kőből vagy tengerből került a konyhánkba. Manapság az utóbbit tartják egészségesebbnek a jódtartalom miatti különbözőség okán. Étel - de némely ital sincs - meg nélküli, sokszor akkor sem, ha az az étel sós, mert a konyhasó szerepe elsősorban az, hogy kiemeli az ételek ízét.

A tengeri só és a bőrünk

A tengeri só és a bőrünk

A tengeri só lehetővé teszi, hogy bőrünk képes legyen magától regenerálódni, éppen ezért használható minden egyes bőrtípusra, nem kell attól tartani, hogy esetleg kiszárít, mint ahogyan tévesen gondolnánk. A só segít visszaállítani a bőr természetes pH értékét, száraz bőrnél lezárja a pórusokat, nem engedi kipárologni a nedvességet a bőrből, ezzel szemben a zsíros bőrnél pedig kiegyenlítő, harmonizáló hatása révén visszafogja a fagyú mirigyek túlzott működését.

A tengeri só remek energiaforrás

A tengeri só remek energiaforrás

Régóta ismerik a tengervíz gyógyító erejét. Ma már az is köztudott, hogy a tengeri sóoldattól a bőr is megszépül és feszes lesz. A tengeri só ugyanis igazi energiaforrás, hiszen sok ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, többek között jódot, cinket, kalciumot és káliumot.

Hirdetés
Agrárbónusz Kft.

Agrárbónusz Kft.

Válasszon a termékekből. Jegyezze fel a kiválasztott termék nevét - árát - milyen menyiséget kér. Az adatokat küldje el e-mailben, adja meg az email címét és a telefonszámát is munkatársunk visszahívja. Egyeztetés után Utánvét küldjük a kért terméket.

AHAVA Holt-tengeri folyékony só

AHAVA Holt-tengeri folyékony só

Segíti a sejtek regenerálódását, erősíti a bőr védelmi rendszerét és serkenti anyagcseréjét. Rendszeres használatával bőre visszanyeri önhidratáló képességét és egészségesebb lesz. Masszírozza a bőrbe, hagyja hatni 2 percig, majd mossa le. Arcra ne alkalmazza! A folyékony só fürdéshez is használható.

Air Wolf sóinhalátor

Air Wolf sóinhalátor

Az Air Wolf sóinhalátor használatával csökkenthető: -a pollenallergia, légúti allergia, nehéz légzés, rekedtség -az asztma, bronhitis, alsó-felső légúti megbetegedések -a légcsőhurut, hörghurut, nátha, köhögés, köhécselés -a kereszt allergia, légúti fertőzőbetegségek, -a légcsőben és nyelőcsőben lerakódott váladék (pl. slejm), -a dohányzás okozta légúti problémák

Alfa-Pack Kft.

Alfa-Pack Kft.

A sók legtöbbször szilárd halmazállapotú kristályokból állnak. Többnyire magas olvadáspontúak (például NaCl: 800 °C), de előfordulnak alacsonyabb olvadáspontú (kb. 100 °C) szervetlen sók is. A szobahőmérsékleten folyékony sók elsősorban szerves ionokból állnak.

Allergiások reménysugara

Allergiások reménysugara

A só az egyetlen ásványi eredetű táplálékunk, ugyanakkor nem csupán a szervezet ideális vízháztartásához nélkülözhetetlen: a száraz sóterápiával tucatnyi nyavalya kúrálható sikerrel. A Bors stábja egy fővárosi barlangot keresett föl, hogy bemutassuk, mire is jó ez a kezelés.

Altaussee sóbánya

Altaussee sóbánya

Látszólag végtelen alagutak vezetnek a mélybe, tiszta kősó csillog pompás színekben a falakon, és mindig újabb és újabb formákat mutat. A meglepett a látogatók a legnagyobb aktív sóbányában járnak Ausztriában, a 'Dermedt fény kamrájában' és az út a Barbara-kápolna előtt vezet, mielőtt két bányász csúszdán keresztül a hegy szívébe megy: A csúszda nagy élményt jelent kicsiknek és nagyoknak, hiszen a bányászok ilyen módon jutottak el egyik szintről a másikra a leggyorsabban, most a látogatók szívét dobogtatja meg, miközben sebességi csúcsokat döntögethetünk.Közvetlenül a földalatti Salzsee, a só-tó felett, páratlan zenei és vizuális élménnyel kápráztatják el az egész családot.

Arec Sószoba - Zugló, Angyalföld

Arec Sószoba - Zugló, Angyalföld

Unod a náthát, az örökös orrfújást? Gyötör az allergia? Ekcémás a bőröd? Szeretnéd megelőzni az asztma, krupp újbóli kialakulását, a különféle alsó- és felső légúti megbetegedéseket? Szeretnél természetes körülmények között, mellékhatások nélkül gyógyulni? Próbáld ki az AREC száraz befújásos sóklíma-kezelést (sóterápia) Budapesten a XIII. kerületi SóbanJó Sószoba és Gyerekműhelyben és zuglói SóbanJó Sószobánkban. Az AREC-kezelést ajánljuk a következők esetén: - nátha, megfázás - köhögés - légcsőhurut - hörghurut - krupp - asztma - arcüreggyulladás - fülgyulladás - allergia - ekcéma - pikkelysömör

Atlanti tengeri só

Atlanti tengeri só

A hagyományos konyhasó annak érdekében, hogy csillogóan fehér legyen, ne csomósodjon bele a sótartóba számtalan fizikai és kémiai eljáráson esik át. Az értékesebb ásványokat kinyerik belőle, és vegyszerekkel szennyezik. És nem csak a mesterséges hozzáadott kálium-jodidról vagy a nátrium-nitritről beszélünk, ami kutatások szerint rákkeltő hatású, hanem például az alumínium-hidroxidról, amit az állagának megtartása miatt úgy kevernek bele, hogy még a csomagolásán sem kötelesek feltüntetni. A szakemberek a konyhasóban található mennyiséget problémásnak tartják, az alumínium ugyanis igazolt módon lerakódhat az agyban.

Tuti menü