Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Só a gyógyászatban képes leírás - Só.tlap.hu
részletek »

Só a gyógyászatban - Só.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: so.tlap.hu » Só a gyógyászatban
Keresés
Találatok száma - 9 db
 Indiso Speleo Terápia

Indiso Speleo Terápia

Az INDISO SPELEO száraz sóterápia számos légúti betegséget pl.asztma, allergia, krupp, bronchitis, COPD, fül-orr-gégészeti előz meg és kezel magas hatásfokkal, erősíti az immunrendszert és a szervezet önregeneráló képességét. Asztma, allergia, COPD, krupp esetén csökken a krízisek száma, intenzitása, javul a vér oxigénellátása! A légúti betegségek leghatékonyabb természetes kezelési módszere a SPELEO (sóbánya) terápia. Ez az évszázadok óta ismert kezelési módszer elérhető már lakóhelyünk közelében is, egy orvosi műszer segítségével. Ez a berendezés egy sóbánya valódi mikroklímáját reprodukálja.

Air Wolf sóinhalátor

Air Wolf sóinhalátor

Az Air Wolf sóinhalátor használatával csökkenthető: -a pollenallergia, légúti allergia, nehéz légzés, rekedtség -az asztma, bronhitis, alsó-felső légúti megbetegedések -a légcsőhurut, hörghurut, nátha, köhögés, köhécselés -a kereszt allergia, légúti fertőzőbetegségek, -a légcsőben és nyelőcsőben lerakódott váladék (pl. slejm), -a dohányzás okozta légúti problémák

Allergiások reménysugara

Allergiások reménysugara

A só az egyetlen ásványi eredetű táplálékunk, ugyanakkor nem csupán a szervezet ideális vízháztartásához nélkülözhetetlen: a száraz sóterápiával tucatnyi nyavalya kúrálható sikerrel. A Bors stábja egy fővárosi barlangot keresett föl, hogy bemutassuk, mire is jó ez a kezelés.

Himalája sólámpa

Himalája sólámpa

A szervezet természetes szabályozó folyamataira kiegyenlítő hatása van. A magas vérnyomást csökkenti, az alacsonyt pedig növeli. Gátolja a szervezet túlzott elsavasodását, enyhíti a fogínyvérzést, fogínygyulladást. Oldja a régi nátriumklorid okozta izületi lerakodásokat, vesekövet, fogkövet. Emellett természetes úton visszaállítja a szervezet elektrolit-háztartását.

Holt- tengeri só krém

Holt- tengeri só krém

A Holt-tengeri só krém ajánlott bőrbetegségek kezelésére. Ha Ön pikkelysömörben, ekcémában, aknétól, allergiás bőrkiütésektől, napallergiától, reumától szenved, tegyen próbát az érzékeny bőr kezelésére is ajánlott gyógyhatású krémünkkel.

Holt-tengeri fürdősó

Holt-tengeri fürdősó

Holt-tengernek a legmagasabb a sókoncentrációja a földön: négyszer nagyobb, mint más tengereké. Minden tengervíz tartalmaz magnézium-szulfátot (Epsom só) és nátrium-kloridot. A Holt-tenger vize 10-szer több kloridot, és 40-szer több magnéziumot tartalmaz mint bármely más tenger vize, és a brómkoncentrátuma is magasabb bármelyiknél. Ezek a sók anélkül, hogy kiszárítanák, megtisztítják a bőrt a felesleges zsírtól és az elhalt hámsejtektől. A természetes ásványi anyagok bejutnak a bőrbe. A Holt-tengeri só javítja a vérkeringést, felpezsdít és egy szép bőrképet ad.

Méregtelenítő sófürdő

Méregtelenítő sófürdő

A sófürdő koncentrációja minimum 1%-os legyen. Egy normál nagyságú fürdőkádnál (kb. 100 l) szükség van legalább 1kg kristálysóra. Minél magasabb a koncentráció, annál nagyobb a méregtelenítő hatás. Ilyenk például: parajdi só és a Himalája só. Óvatosan! Az olcsó, üzleti só gyakran piszkos és nem biztos, hogy tisztán NaCl-ból áll, hanem keverhetnek hozzá KCl-ot is!

RoSalina sóterápiás készülék

RoSalina sóterápiás készülék

A RoSalina sóterápiás készülék biztosítja az állandó sós levegő jótékonyságát, létrehozza a sószoba, sóbarlang érzését, semlegesíti a kellemetlen szagokat, megköti a por jelentős részét, ionizálja a levegőt, a sóterápia által: segítheti a betegségek megelőzését, erősítheti az immunrendszert, növelheti hagyományos kezelések hatékonyságát, enyhítheti és akár meg is szüntetheti a kellemetlen tüneteket, mint egy speciális sóbarlang.

Sópipa

Sópipa

A XX. sz. végén robbanásszerűen megnövekedett az allergiás, asztmás és egyéb légutakkal kapcsolatos megbetegedések száma. Ez egyenes következménye annak, hogy a légzőrendszerünket nap mint nap irritáló szennyeződések tömege éri. Mivel a levegőszennyeződés káros hatásai egyszerűen kivédhetetlenek egyértelműnek látszik, hogy légútjainkat épp úgy tisztítani, karbantartani kellene, mint bőrünket, hajunkat stb. A barlangterápiák a maguk nemében azért olyan sikeresek, mert az ott lebegő parányi sókristály oldatokat belélegezve szinte kitisztítjuk és ami nagyon fontos nyugtatjuk, regeneráljuk az egész légzőrendszert. Ezek a terápiák viszont költségesek, időigényesek és helyhez kötöttek. A Sópipa olyan szabadalmaztatott készülék, amellyel bárhol szabadidejében hozzájuthat a sókristály terápia minden előnyéhez.

Tuti menü