Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tengeri só képes leírás - Só.tlap.hu
részletek »

Tengeri só - Só.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: so.tlap.hu » Tengeri só
Keresés
Találatok száma - 7 db
A Holt-tengeri só csökkenti a vércukorszintet

A Holt-tengeri só csökkenti a vércukorszintet

A Ben-Gurion Egyetem egészségügyi tudományokkal foglalkozó fakultása munkatársainak vizsgálódása új eredményekkel szolgált a Holt-tenger rendkívül sós vizének előnyös hatásairól, amelyek már korábban is ismertek voltak olyan betegségek kezelésében, mint a pikkelysömör - idézte a Háárec című izraeli lap.

A Holt-tengeri só gyógyító ereje

A Holt-tengeri só gyógyító ereje

A Holt - tenger a Föld legmélyebben fekvő felszíni képződménye, tenger szintje 340 m - rel van a Földközi - tenger szintje alatt, vize tömény sóoldat. A Holt - tengert a Jordán folyó táplálja, kifolyása nincs, a teljes befolyó vízmennyiség elpárolog. A Jordán folyó által szállított élőlények a tömény sós víztől elpusztulnak, csak néhány igénytelen baktériumfaj marad életben, ebben a vízben. Mivel a sivatag közepén fekszik, távol a nagyvárosoktól és az ipari negyedektől, így mentes a környezet káros hatásaitól.

A tengeri só remek energiaforrás

A tengeri só remek energiaforrás

Régóta ismerik a tengervíz gyógyító erejét. Ma már az is köztudott, hogy a tengeri sóoldattól a bőr is megszépül és feszes lesz. A tengeri só ugyanis igazi energiaforrás, hiszen sok ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, többek között jódot, cinket, kalciumot és káliumot.

Atlanti tengeri só

Atlanti tengeri só

A hagyományos konyhasó annak érdekében, hogy csillogóan fehér legyen, ne csomósodjon bele a sótartóba számtalan fizikai és kémiai eljáráson esik át. Az értékesebb ásványokat kinyerik belőle, és vegyszerekkel szennyezik. És nem csak a mesterséges hozzáadott kálium-jodidról vagy a nátrium-nitritről beszélünk, ami kutatások szerint rákkeltő hatású, hanem például az alumínium-hidroxidról, amit az állagának megtartása miatt úgy kevernek bele, hogy még a csomagolásán sem kötelesek feltüntetni. A szakemberek a konyhasóban található mennyiséget problémásnak tartják, az alumínium ugyanis igazolt módon lerakódhat az agyban.

Manju tengeri só

Manju tengeri só

Az ásványi anyagok nélkülözhetetlen tápanyagok, amikre szükségünk van egészségünk megőrzéséhez. A Manju tengeri só nemcsak kiemeli az ételek ízét, hanem biztosítja az egészségünk megőrzéséhez szükséges ásványi anyagokat is. Eltérően más asztali sóktól, a Manju tengeri só hatékony antioxidánsokat is tartalmaz, melyek irányítják és visszafordítják a szabadgyökök okozta káros oxidációs folyamatokat a szervezetünkben.

Mire jó a tengeri só?

Mire jó a tengeri só?

A tengerparti nyaralásról hazatérve bőrünk simább, ragyogóbb, mint előtte volt, és az apró kis tisztátalanságoknak, sérüléseknek nyoma sincs rajta. A tenger gyógyító-szépítő csodáját a sótartalomnak, az ásványoknak és az algáknak, moszatoknak köszönhetjük. Még csak megfigyeléseken alapult a tengervíz és a tengeri klíma jótékony hatása, amikor a thalasszoterápia kifejezést 1867-ben először használta egy francia orvos, La Bonnadiére. Azóta mindezt tudományosan is igazolták: a thalasszoterápia (a görög thalassza szó tengert, míg a therapia gyógyítást jelent) magában foglalja a tengerek teljes egészségmegőrző, gyógyító és természetes kozmetikai hatását.

Néhány ismertebb tengeri só fajta

Néhány ismertebb tengeri só fajta

A só virága. Portugáliából származik, luxuscikk, csak kézzel szedhető. A sókristályszárító medencék vizének tetején napos, szeles délutánokon csapódik ki. Közepes finomságú, nagyon szabálytalan apró szemcsékből áll. Opálosan fehér, közepes páratartalmú, sófajta. Pikáns, finoman csípős, enyhén kesernyés utóízzel.

Tuti menü